NOOT:
Deze kalender geeft enkel de workshops en cursussen weer die door Schematherapie Vlaanderen worden georganiseerd of gegeven, alsook de grote ISST en Vlaams-Nederlandse congressen. Voor overige (internationale) opleidingen verwijzen we je graag naar de website van de ISST en de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie.

 

Laden Evenementen

De Schematherapie is een integratieve therapie met bewezen effectiviteit bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen en diepgewortelde As-I stoornissen. In deze therapie wordt er via diverse psychotherapeutische technieken aan de slag gegaan met de maladaptieve schemata en modi van de cliënt. De experiëntiële technieken, waaronder de stoelendialogen, nemen hier een centrale plaats bij in. Deze ervaringsgerichte technieken zorgen voor een diepgaande en unieke verandering op gevoelsniveau.

In deze workshop gaan schematherapeuten Els Renders en Sophie Pollock een volledige dag aan de slag met deze krachtige interventie. We geven je de ins & outs van het werken met stoelendialogen in diverse opstellingen en helpen je om je kennis van deze techniek verder te verdiepen. Verwacht een interactieve workshop met veel uitleg, videovoorbeelden, live demo’s en vooral veel hands on ervaren en oefenen in kleine groepjes.

INHOUD VAN HET PROGRAMMA:

  • overzicht en inoefenen van het gebruik van twee- of meerstoelentechnieken in de diagnostische en therapeutische fase
  • werken met de verschillende modi (kwetsbare kind, copingmodi, disfunctionele oudermodi) met behulp van stoelentechnieken

DOELGROEP:
Klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen en psychiaters met een basisopleiding schematherapie dan wel uitgesproken interesse én ervaring met schematherapie.

KOSTPRIJS:
125 euro voor leden (je krijgt indien van toepassing een uitnodiging om je lidmaatschap voor 2020 te vernieuwen)
145 euro voor niet-leden
lunch inbegrepen

LOCATIE:
Capucienenklooster te Aarschot
Stadspark 1, 3200 Aarschot

Online inschrijven via https://forms.gle/p1jEhcpbKpb6ge5A6
Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling. Dit kan op het nummer BE02 0689 0462 3340 op naam van Schematherapie Vlaanderen vzw, Winterstraat 58, 3201 Langdorp met als vermelding ‘naam + workshop stoelendialogen’. Nadien ontvang je van ons een betalingsbewijs voor je boekhouding.