NOOT:
Deze kalender geeft enkel de workshops en cursussen weer die door Schematherapie Vlaanderen worden georganiseerd of gegeven, alsook de grote ISST en Vlaams-Nederlandse congressen. Voor overige (internationale) opleidingen verwijzen we je graag naar de website van de ISST en de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie.

 

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

De nobele ridder en de prima donna: hoe om te gaan met personen met narcistische problematiek?

Hoe werk je met iemand die jou en anderen neerbuigend behandelt en devalueert, die je het gevoel geeft dat je op eieren loopt? Hoe ga je om met iemand die razend kan worden als hij zijn zin niet krijgt, of zich afzet tegen jou en anderen om hem heen? Die jou en anderen het gevoel geeft dat hij/zij bijzonder is en speciale rechten verdient en ook van jou een speciale behandeling verwacht?

De narcistische cliënt trekt aan en stoot af. De mannelijke narcist kan overkomen als een nobele ridder, een hedendaagse Sir Lancelot. Om Wendy Behary (2008) te citeren: een nachtmerrie in glanzende wapenuitrusting. De vrouwelijke narcist kan er uitzien als een fotomodel op de cover van een blad, of presenteert zich als de grote martelares, die lijdt of zichzelf voor iedereen opoffert, maar dat wel graag wil laten weten. Als zij in therapie komen, hebben ze hulp nodig. En hoe kan een therapeut hen helpen? Deze workshop gaat over hoe te werken met cliënten met narcistische problematiek en het moeilijke gedrag dat zij in de sessie en daarbuiten vertonen. Deze workshop leert hoe deze cliënten te begrijpen, met hen om te gaan en hen zowel te geven wat ze tekort zijn gekomen als hen ook op een warme, empathische manier te confronteren en te begrenzen, met behulp van de schema therapeutische
technieken.

In deze workshop zullen cursisten leren:

  • Een casusconceptualisatie te maken op basis van de verschillende schema’s en modi die we aantreffen bij narcistische cliënten om hen daardoor beter te begrijpen
  • Leren imaginatie en rescripting te doen bij narcistische cliënten en te komen bij hun kwetsbare kind modus.
  • Te werken met meerstoelen technieken om te onderhandelen met de onthechte zelfsusser en de zelfverheerlijker.
  • Om te gaan met hun razende kind modus en pest en aanval modus
  • Te oefenen met empathische confrontatie en grenzen stellen
  • Stil te staan bij en leren om te gaan met eigen schema’s die door deze cliënten worden opgeroepen

De workshop zal bestaan uit uitleg door de docent met behulp van demonstraties, video- en filmmateriaal. Daarna zal er praktisch geoefend worden door de cursisten in kleine groepjes of tweetallen. Indien gewenst kan er ook plenair geoefend worden. Na afloop kunnen cursisten de problematiek van narcistische cliënten beter begrijpen en weten zij welke schematechnieken hiervoor ingezet kunnen worden.

DOCENT
Marjon Nadort (NL)

DATUM
18/11/2019

LOCATIE
Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent

PRIJS
100,00 euro voor leden
130,00 euro voor niet-leden

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling. Dit kan op het nummer BE02 0689 0462 3340 op naam van Schematherapie Vlaanderen vzw, Winterstraat 58, 3201 Langdorp met vermelding van je naam en het onderwerp (bijv. ‘workshop narcisme’). Nadien ontvang je van ons je inschrijfbevestiging en betaalbewijs.

 

Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/xjTYparuz1LUpYQv5