NOOT:
Deze kalender geeft enkel de workshops en cursussen weer die door Schematherapie Vlaanderen worden georganiseerd of gegeven, alsook de grote ISST en Vlaams-Nederlandse congressen. Voor overige (internationale) opleidingen verwijzen we je graag naar de website van de ISST en de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie.

 

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 20 september 2019 vindt er weer een Schematherapie Congres plaats en dit keer in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het thema van dit jaar is ‘Setting the stage’. Schematherapie is groeiend in populariteit en het thema ‘setting the stage’ gaat over het creëren van de juiste voorwaarden om schematherapie te laten floreren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

  • Welke zaken zijn noodzakelijk voor een goede implementatie van schematherapie en hoe borg je vervolgens de kwaliteit?
  • Wat is het belang van intervisie en supervisie en hoe geef je deze vorm?
  • Hoe kun je schematherapeutische principes inbedden in een residentieel behandelklimaat?
  • Wat is bekend over de frequentie van therapiesessies in relatie tot effectiviteit, en wat als deze frequentie niet haalbaar blijkt in de praktijk?
  • Hoe kun je social media inzetten om schematherapie te ondersteunen?
  • In hoeverre is het effectief om schematherapie te vervlechten met andere methoden (bijv. EMDR)?

In het Polargebied van de Jaarbeurs in Utrecht word je warm ontvangen voor een dag vol inspiratie. Dit jaar hebben we gekozen voor twee keynotes en drie rondes met workshops, live supervisies en onderzoekssymposia. Zo heb je ruim de gelegenheid om die kennis en vaardigheden op te zoeken, die het beste aansluiten bij jouw praktijk.

De eerste keynote spreker is Arnoud Arntz, die ons bij gaat praten over de meest recente wetenschappelijke onderzoeksresultaten en de implicaties daarvan voor de praktijk.
Daarna volgt een keynote door Susan Simpson uit Schotland, die ons gaat vertellen over schema’s en modi die bijdragen aan burn-out bij therapeuten. Zij zal ons ook laten ervaren hoe we burn-out kunnen voorkómen.

Aan het eind van de dag wordt weer de Young Arntz Investigator Award uitgereikt. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen je daar te zien!

Meer informatie en aanmelden via https://www.schematherapie.nl/vakinformatie/congres/
Early bird prijzen tot en met 1 juli 2019!