NOOT:
Deze kalender geeft enkel de workshops en cursussen weer die door Schematherapie Vlaanderen worden georganiseerd of gegeven, alsook de grote ISST en Vlaams-Nederlandse congressen. Voor overige (internationale) opleidingen verwijzen we je graag naar de website van de ISST en de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie.

 

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Deze opleiding is helaas volzet! In het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 organiseren we een nieuwe basiscursus. Wil je op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op social media of raadpleeg regelmatig deze website.

INFO
De Schematherapie is een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert om hardnekkige psychische stoornissen, zoals persoonlijkheidsproblematiek en chronische as-I problematiek succesvol te behandelen. De schematherapie richt zich daarvoor op de in de jeugd ontstane maladaptieve schema’s en geschonden basisbehoeften en gebruikt cognitieve, ervaringsgerichte en gedragsmatige technieken om tot duurzame en diepgaande verandering te komen. Ook de therapeutische relatie speelt hierin een essentiële rol.

In deze vierdaagse basiscursus (25 uur) geven wij jullie een stevige basis in de schematherapie met de volgende onderdelen:

  • inwijding in het schema- en modusmodel
  • vaststellen en opsporen van schema’s en modi bij de cliënt
  • opstellen van een casusconceptualisatie
  • specifieke cognitieve, experiëntiële en gedragsmatige strategieën zoals schemadagboeken, flashcards, stoelendialogen, imaginaire rescripting, …
  • specifieke interpersoonlijke strategieën zoals limited reparenting, grenzen stellen en empathische confrontatie
  • introductie in schematherapie bij cluster B en C persoonlijkheidspathologieën

In de cursus wordt gebruik gemaakt van rollenspelen, videomateriaal en aan te schaffen lectuur. Na het volgen van deze basiscursus kan je deelnemen aan een 5de vrijblijvende supervisiedag (niet inbegrepen) en kan je je erkenning als aspirant schematherapeut bij onze vereniging aanvragen.

DOELGROEP
Klinisch psychologen, pedagogen en psychiaters die werken met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en/of hardnekkige angst- en stemmingsstoornissen.

DATA
27/01/2020 – 17/02/2020 – 23/03/2020 – 27/04/2020
Vrijblijvende supervisiedag op 18/05/2020 (aparte inschrijving)

LOCATIE
Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent

PRIJS
750,00 euro voor leden
790,00 euro voor niet-leden

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling. Dit kan op het nummer BE02 0689 0462 3340 op naam van Schematherapie Vlaanderen vzw, Winterstraat 58, 3201 Langdorp met vermelding van je naam en het onderwerp (bijv. ‘Basiscursus Gent 2020’). Nadien ontvang je van ons je inschrijfbevestiging en betaalbewijs.