Dit congres is inmiddels afgelopen! Was je er niet bij? Lees hier in onze samenvatting wat je gemist hebt en vind er ook een link naar de hand-outs! We ontmoeten je heel graag de volgende keer!

Verbinden – schematherapie als schakel

Je veilig en verbonden voelen met andere mensen is een belangrijke basisbehoefte. Schematherapie helpt mensen op een adequate manier aan deze behoefte te voldoen. Dit is een uitdaging die steeds groter wordt in een maatschappij waarin ondanks allerlei moderne communicatiemiddelen als maar meer mensen zich eenzaam voelen, waarin we bestookt worden met nieuws over oorlogen en aanslagen en waarin wereldleiders kiezen voor polarisatie in plaats van verenigen.

Schematherapie heeft de kracht om via de basisbehoefte van verbinding bruggen te slaan die tot dan toe onbereikbaar bleken. Zij stimuleert psychotherapeuten om het talige te verruimen met non-verbale technieken. De vaktherapeuten op hun beurt verruimden hun non-verbale strategieën dan weer met schematherapie taal. We zien dat ook de forensische en LVB-populatie met schematherapie de brug naar de curatieve GGZ slaan en aantonen dat mensen profiteren van deze aanpak. Tot slot vinden ook jongeren en hun ouders in de schematherapie een gezamenlijke taal die tussen hen een brug kan slaan.

Geheel in de lijn van het thema organiseert het Nederlands Register Schematherapie dit jaar voor het eerst het congres samen met Schematherapie Vlaanderen. In drie centrale lezingen willen wij u inspireren met informatie over de groei van schematherapie, de toegenomen evidentie over de werkzaamheid, de samenhang tussen de onderliggende concepten en de behandelstrategieën  en het verband tussen hechting en de ontwikkeling van schema’s en modi. Arnoud Arntz, Marleen Rijkeboer en Guy Bosmans nemen u daartoe graag mee in hun interessante lezingen. Daarnaast zijn er veel collega’s die u zullen inspireren in de workshops en via live supervisie.

Nieuw op dit congres is dat u niet alleen via symposia geïnformeerd wordt over de laatste wetenschappelijke bevindingen, maar dat jonge (schematherapie) onderzoekers ook laten zien welke onderzoekvaardigheden zij in huis hebben. Hiervoor kunnen zij beloond worden met de Young Arntz Investigator Award!

Inschrijven kan via deze link

Nog even wachten!
Countdown
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec