Met veel enthousiasme nodigen wij u uit om een abstract in te dienen voor het 7e Schematherapie Congres. Het congres wordt georganiseerd door het Nederlandse Schematherapie Register en de Vlaamse Vereniging voor Schematherapie en zal plaats vinden in het Movenpick Hotel te Amsterdam op 29 september 2017.

Je veilig en verbonden voelen met andere mensen is een belangrijke basisbehoefte. Schematherapie helpt mensen op een adequate manier aan deze behoefte te voldoen. Dit is een uitdaging die steeds groter wordt in een maatschappij waarin ondanks allerlei moderne communicatiemiddelen als maar meer mensen zich eenzaam voelen, waarin we bestookt worden met nieuws over oorlogen en aanslagen en waarin wereldleiders kiezen voor polarisatie in plaats van verenigen.

Als vertegenwoordigers van deze therapievorm willen we verbinding daarom in de schijnwerper zetten. We geven alvast het goede voorbeeld door over de grenzen heen te kijken en voor de eerste keer het Nederlandstalig Schematherapiecongres te organiseren als joint effort van het Nederlandse Register Schematherapie en Schematherapie Vlaanderen VZW.

Maar ‘Schematherapie als Schakel’ gaat over meer dan alleen een verbinding tussen twee landen. We nodigen je uit om na te denken over manieren waarop Schematherapie voor verbinding zorgt. We denken dan onder meer over de link tussen schema’s en modi of theorie en praktijk. Of wat dacht je van de band tussen therapeut en hulpvrager en hoe die te versterken? Hernieuwde liefde na een succesvolle relatietherapie of een sterke onderlinge connectie in schematherapiegroepen? Laat je creativiteit de vrije loop en vul zelf aan!

Meer informatie over de Call for Abstracts en het indienen van een abstract vindt u op www.schematherapie.nl/call-for-abstracts

Indienen van een abstract kan tot uiterlijk 1 juni 2017!